Истинско щастие=?

Categories Истории, Последни

Всеки има различно виждане за това как трябва да изглежда щастието. За някои това е любовта, за други това са парите, за трети това е свободното време. Както и да е, истинското щастие няма общо с другите хора, няма общо и с материалното. Истинското щастие за теб си самият ти и действията ти, и колкото по-рано го осъзнаеш толкова по-добре ще започнеш да възприемаш света около себе си и необятните възможности, които 21 век ти предоставя, за да бъдеш наистина щастлив!

Общо взето понятието щастие може да се дефинира като наслада от живота. Как обаче тази наслада да продължи по-дълго и дори да не спира? Любимият човек, може би. Ами ако той си тръгне от живота ти?
Материалното е друг аспект на щастието, но какво ще стане, ако един ден изгубиш тази материална собственост по една или друга причина? Успехът..? Това вече е отговора на уравнението. Успехът и постиженията правят човек истински щастлив, щастлив от самия себе си и това на което е способен. Не, успехът не се визуализира с парите, колите и хотелите споделени в Инстаграм и Фейсбук. Насладата от живота стои зад тези възнаграждения. Хората постигнали това имат увереност в себе си, не защото получават likes или shares, а защото труда който са положили се е отплатил и те са доволни не само от тези материални възнаграждения, а и от опита, който натрупват. Знанието води до осъзнаване на възможности, което води до създаване на цели. След това започват опитите за постигане на тези цели чрез полагане на някакъв вид труд. С опитите идват грешките и провалите. И ето накрая успех! Успехът поражда увереност, сигурност и така желаното истинско дълготрайно щастие!

mm
Георги е амбициозен и отворен към новото. Наскоро завършва средното си образование в Английска гимназия, където е бил част от клуба по предприемачество и именно там се събужда искрения му интерес към тази сфера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *