6 кариерни цитата от твоите любими супергерои

Categories Кариери

Всички ние имаме своите герои и идоли, от които можем да научим много неща и без съмнение, в някакъв момент от живота си имаме нужда от нашия супергерой, който ни вдъхновява в много отношения.


Някои от тези съвети могат да се появят в много удобен момент, когато става въпрос за нашата кариера. Така че, нека ти дам някои много интересни и животоопределящи цитати от нашите така познати супергерои.

 

„С голямата сила идва и голяма отговорност. “ – Спайдърмен

Един страхотен цитат от  Спайдърмен!

Никога не трябва да пренебрегваш отговорностите си. Може да бъдеш в много властна позиция и да се наслаждаваш на парите и властта, която идва заедно с тях, но не трябва да се изплъзваш от отговорностите, които имаш към своята работа, семейство и най-вече самия себе си. Не трябва да се изгубваш твърде много във властта и благосъстоянието, докато започнеш да игнорираш нещата, които наистина имат значение в живота.

Много често се срещат такива хора, които са на върха, но имат сериозни проблеми с връзките си и отношенията с другите, и приключват самотни и мразени. Какъв е смисъла да си на върха тогава? Така че, помни кой си и кое има най-голямо значение.

 

“Защо падаме? – За да се научим да се изправим.” – Батман

Дори супергероите губят! Загубата не трябва да е фактор, който да определя какво си направил в живота си. Черният рицар на Готъм е падал много пъти, но това не го е спирало да опита отново.

Трябва да приемеш този необикновен цитат като принцип на живота и кариерата си, където провалът е стълбата, по която трябва да се изкачиш, за да успееш. Как би могъл да успееш, ако първо не загубиш? Същността е в това да опитваш повече и да не се отказваш!

 

“Никога не е толкова лошо, колкото изглежда. Винаги си по-силен, отколкото си мислиш!” – Супермен

Мъжът от стомана също може да сподели своята философия и изглежда това е един доста добър кариерен цитат.

Доста често се случва, че се намираме в черна дупка, където нищо около нас не се случва както трябва. В този момент, обикновено се чувстваме безпомощни, тъжни и дори опустошени с липса на всякаква надежда. Но трябва винаги да помниш, че нощта е най-тъмна точно преди зазоряване. Всеки път, когато си помислиш, че си съборен от опасностите на живота, трябва да знаеш, че те чака нещо много по-добро. Само тогава можеш да продължиш напред. Не позволявай силата ти да те предаде и не позволявай на другите да те потискат. Както Kal-El казва –  ти си по-силен, отколкото си мислиш.

„В свят пълен с обикновени смъртни, бъди жената-чудо“ – Майката на жената-чудо (Кралица Хиполита)

Както в света на комиксите, така и  бизнес света се доминира от мъже. Но това в никакъв случай не значи, че жените са по-маловажни. Именно с този цитат искаме да напомним, че всяка жена е чудо и точно както в комикса, тя може да бъде идол за много. Дами, помнете колко сте ценни и можете да постигнете всичко, което желаете, дори и в мъжки свят.

 

“Бъди силен. Никога не знаеш кого вдъхновяваш.” – Капитан Америка

Силата, в преносния си смисъл е понякога дадена, но доста често и в днешния свят е нужно да я изградим. От една страна, тя ни дава куража да не спираме, независимо от пречките, от друга да бъдем пример и да помогнем и на друг. Понякога не е нужно да кажем нещо, за да помогнем на някой в нужда, а само да покажем. Бъди вдъхновението за някого, а и за самия себе си!

 

“Не това, което съм под маската ме определя, а това, което правя.” – Батман

Съжалявам, но не можах да се сдържа и да не споделя още един цитат на черният рицар, който определено ми е любим.

Този единен и така опростен ред може да направи чудеса за теб, ако разбереш същността, която се крие зад него. Твоите умения могат да бъдат необикновени, твоята интелигентност може да бъде за пример и таланта ти може да бъде нечовечен, но всички те са безсмислени, ако не вложиш действие. Бездействието е най-големият враг, който можеш да имаш. В крайна сметка, действията са тези, които те определят, а не абстрактните качества. Може да си добър човек, но ако не направиш добро дело, никой няма да си спомня.

Така че, скочи в действие и направи, това което винаги си искал да направиш и работи по начин, който да определя креативност, иновация и промяна.

Невероятно е да видиш как едни фрази, казани от измислени герои могат да  вдъхновят и да променят живота ни. Това е причината, която кара тези герои да бъдат така важна част от животите ни. Затова – давай смело!

mm
Дара е завършила бакалавър по "Мениджмънт" и
в момента работи в сферата на човешките ресурси. Ентусиазмът й се простира също така към дигиталния маркетинг, социалната психология и личния брандинг, както и към мини-йоркширските териери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *